Model Infill House / Ben Koush Associates

first_img Area:  2000 ft² Year Completion year of this architecture project Projects Architects: Ben Koush Associates Area Area of this architecture project United States Houses “COPY” CopyHouses, Houses Interiors•Houston, United States Photographs:  Ben Koush, Paul Hester Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Lead Architects: CopyAbout this officeBen Koush AssociatesOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsHoustonOn FacebookUnited StatesPublished on January 23, 2020Cite: “Model Infill House / Ben Koush Associates” 23 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2018 Clients:Ben Koush, Luis de las CuevasEngineering:Insight StructuresLandscape:Ben KoushCollaborators:Luis de las CuevasCity:HoustonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ben KoushRecommended ProductsResidential ApplicationsLunawoodLunawood Thermowood Façade and Decking in Project ÖResidential ApplicationsFastmount®Heavy Duty Panel Fastener at ‘Sandboxes’ HouseWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsThis house is located in one of Houston’s last intact, nineteenth-century, working-class neighborhoods—the Near Northside—about one mile north of downtown. While perhaps not conventionally attractive, the Near Northside’s collection of well-used Queen Anne and Folk Victorian worker’s cottages offers lessons on how old buildings can be adapted to new uses and increased density instead of simply being replaced. We took this ethos of economy into consideration for the design of a new house on a lot that had always been vacant and approached it as a prototype for future infill houses in this rapidly gentrifying urban area.Save this picture!© Ben KoushSave this picture!PlanAt the front of the house is a detached 500 sf building that serves as our architectural office. We planned so that it could either be incorporated into the rest of the house or converted into an accessory dwelling unit for rental by future owners. Adjacent to the studio, also facing the street, is a carport with a storage closet. The actual living area of the house of 1500 sf extends in a line to the back property line behind the street-facing studio.Save this picture!© Ben KoushThe studio and the house are joined by a dog trot porch. Because the house is long and narrow, the east-facing side yard becomes the primary garden space. The walls of the house facing the garden are composed of rows of inexpensive 3’-6” wide by 8’-0” tall vinyl windows. Operable, aluminum casement windows, 3’-6” square, are aligned on axis with the main door (all equipped with bug screens) to provide for cross ventilation in good weather. Direct views from the street to the garden are modulated by the carport. The house and roof are dark green, which simultaneously blends with the vegetation and stands out in a street of white and pastel-colored houses.Save this picture!© Ben KoushSave this picture!© Ben KoushWe wanted the new house to respect the gentle scale of the modest surrounding urban fabric but to speak in its own contemporary voice. The idea was for it to sit quietly but also engage in a respectful dialogue with its older neighbors. The typologies, materials, and spatial patterns of vernacular building on the Texas gulf coast inform its design in specific ways. These include the long, narrow shot gun house floor plan; dog trot connecting porch shielded from the west sun by a screen of wood lattice, 4’ tall, pier and beam foundation, steep-pitched, gable roofs; and beveled exterior siding made of East Texas yellow pine. At a more basic level, Houston’s subtropical climate played a role in its planning.Save this picture!© Ben KoushThe variety of covered and open outdoor spaces interspersed between the air-conditioned areas can be used year-round, in sunny weather and in rain. We mixed references, both rural and urban, and traditional and modern. There is an intentional ambiguity in its appearance because the massing and many of the materials, which are sometimes all-but-identical to the other houses in the neighborhood, are deployed in such unconventional combinations.Save this picture!© Paul HesterSave this picture!© Ben KoushOur model for this dialectical approach, which seeks to reconcile modernity with history, was that taken by Houston’s most significant cultural patrons of the twentieth century, the French- American art collectors Dominique and John de Menil. In their major architectural commissions, they synthesized the best aspects of high and low culture to create a distinctive identity. Their best-known project, the Menil Collection building (1987), designed by Renzo Piano, is a good example. It is a large museum situated in a neighborhood of 1920s bungalows. Because it takes cues from its neighbors—a lawn in front, big porch, and simple massing—it appears at ease among its much smaller neighbors. By following this responsive model, we believe we have provided another example of sympathetic building attuned to its unique place and time.This was a design-build project.Save this picture!© Paul HesterProject gallerySee allShow lessW(an)W(an)S(hu) House / reMIX studioSelected ProjectsDuravit Zone in Showroom AND28 / Evgeny NeimandSelected Projects Share ArchDaily Model Infill House / Ben Koush Associates “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932300/model-infill-house-ben-koush-associates Clipboard Save this picture!© Ben Koush+ 31Curated by Paula Pintos Share Manufacturers: GRAPHISOFT, Hansgrohe, VELUX Commercial, Western Window Systems, Artemide, Daltile, Flos, Kohler, MODULIGHTOR, Mitsubishi Electric, Progress Lighting, RAM Windows, Rheem, Sierra Pacific Windows, Signature Hardware, TechLighting, Toto, Vent-a-Hood, Whitehaus, AS Hanging Systems, +10Acor, Chicago Faucet, Fort Knox Mailbox, Jantec, Kingston Brass, MI windows, Mustee, Navien, Roman Solar, Whirlpool-10 Ben Koush ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932300/model-infill-house-ben-koush-associates Clipboard Model Infill House / Ben Koush AssociatesSave this projectSaveModel Infill House / Ben Koush Associates Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *