Lake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson Architects

first_imgArchitects: Glamuzina Paterson Architects Area Area of this architecture project “COPY” Save this picture!© Samuel Hartnett+ 19 Share New Zealand Lake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson ArchitectsSave this projectSaveLake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson Architects CopyAbout this officeGlamuzina Paterson ArchitectsOfficeFollowProductsGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesNew ZealandPublished on June 01, 2012Cite: “Lake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson Architects” 01 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Hawea湖庭园住宅 / Glamuzina Paterson Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2012 Year:  Photographs:  Samuel HartnettText description provided by the architects. The physical context was the driver of the formal arrangement of the house in Lake Hawea. It was decided that the overall shape should be a low singular form bunkered in the landscape that responds formally to the immediate context within which it is placed. The courtyard type allowed the building to address continuous enclosure and protection from the elements. The plan of the house was then able to negotiate both the interior courtyard and the exterior landscape. The idea of singular forms clad with simple materials, drove the material and formal qualities of the building early on in the design process. Save this picture!© Samuel HartnettRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapThe relationship of spaces became regulated by shifts between the staggered floor plates and corresponding shifts in the roof form. A key design element of the facade was the plinth. The plinth is expressed as lower recessed wall wrapping around the building connecting the mass to the ground and acting as an organisational tool for apertures. The two competing strategies of the plinth and the roof form enable a systematic approach with which the house is able to articulate the relationship of form to land. Save this picture!© Samuel HartnettWe are influenced by the history and evolution of New Zealand architecture given our diverse landscapes The building responds to a series of historical precedents, including the language of the early settler buildings in Arrowtown and central Otago that utilize low slung, stone construction to deal with the extreme environment. Buildings such as the original Peregrine winery in Wanaka also used stone construction and long gables as a form of resistance to the environment. Save this picture!© Samuel HartnettIt is through a contemporary interpretation of vernacular building form and materiality that the building design developed. In particular, the use of brick as a material became an early imperative in terms the development of the form and its place in the landscape. The use of brick created a concrete relationship with the site, and anchored it firmly to the ground, along with a textural palette that allowed for a constantly shifting interpretation of scale.Save this picture!© Samuel HartnettProject gallerySee allShow lessSCI-Arc’s Ball-Nogues Studio Installation + 2×8: Taut ExhibitionsArticlesReSpace Design CompetitionArticles Share Houses Lake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson Architects Projects CopyHouses•New Zealand Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Photographs “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/239708/lake-hawea-courtyard-house-glamuzina-paterson-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/239708/lake-hawea-courtyard-house-glamuzina-paterson-architects Clipboard ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *