Casa 4 Planos / Dear Architects

first_imgArchDaily Year:  Houses Mexico Casa 4 Planos / Dear Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/101713/casa-4-planos-dear-architects Clipboard “COPY” Projects Architects: Dear Architects Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/101713/casa-4-planos-dear-architects Clipboardcenter_img “COPY” CopyAbout this officeDear ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSanta CatarinaHousesMexicoPublished on January 06, 2011Cite: “Casa 4 Planos / Dear Architects” 06 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardWindowsMitrexSolar WindowAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesBulbs / SpotsCocowebLighting – Compact Gallery White TracklightConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSealantsEffisusCrossing Perforations on RoofsWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosWood Boards / HPL PanelsInvestwoodValchromat Panels for Interior DesignWindowspanoramah!®ah! MotorisationHingesSaliceHinges – PactaDrawers / Filing Cabinets / ShelvesBeneStorage Partition – PORTS StorageMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!+ 30 Share Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Text description provided by the architects. With a double ulterior motive, assure the views to the mountains and provide the living areas contact with the interior outdoors, a 10m cube is placed 10m behind the street limit, inducing the division of the plot on four frames of 5m X 10m; fragmentation that permits to incorporate the garden as the void that articulates the relationship between the volume of the house and the frontal access/garage volume. Save this picture!Recommended ProductsRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectRenders / 3D AnimationAUGmentectureAugmented Reality Platform – AUGmentecture™Porcelain StonewareApavisaSlabs – ConcreteAt first floor level, in axis with the main access, and 15m with the exterior limit, a change of material announces the access to the private area: a pass way that embraces the lineal ascend towards the bedrooms’ hall, from where you discover a higher space, a 25 feet high open space that allows a ray of light that traces time by the sun path moving through the walls that confine the tower. This void receives a staircase that sets out a continuous ascend towards the family room and the master bedroom. Save this picture!The character that the house transmits to the exterior is given by the sobriety of its 4 planes, which are distinguished by its change in height and the arrangement of its openings given by the relationship that each bedroom establishes with the exterior; searching for a view and an specific light-shadow effect to complete the tacit sense of inhabitance.Save this picture!Project gallerySee allShow lessJobs Rated 2011: Ranking 200 Jobs From Best to WorstArticles2011 8th OISTAT Theatre Architecture CompetitionArticles Share Casa 4 Planos / Dear ArchitectsSave this projectSaveCasa 4 Planos / Dear Architects 2010 CopyHouses•Santa Catarina, Mexicolast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *