Archipielago House / Nomena

first_imgCopyAbout this officeNomenaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVichayitoPeruPublished on April 22, 2014Cite: “Archipielago House / Nomena” [Casa Archipielago / Nomena] 22 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Archipielago House / NomenaSave this projectSaveArchipielago House / Nomena Peru Archipielago House / Nomena Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/498570/archipielago-house-nomena Clipboard 2013 CopyHouses•Vichayito, Peru Construction:Ing. Zosimo PalominoStructures:Ing. Cesar VillegasElectrical And Plumbing:Ing. Jose Luis VegaClient:Rizo Patron – EgurenSite Area:550 M2City:VichayitoCountry:PeruMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Juan SolanoText description provided by the architects. ARCHIPELAGO HOUSE explores a fragmented architecture. It uses the TYPE at a domestic scale, fragmenting the program while it promotes interaction in interstitial spaces. It is located north of Peru, in Piura, Vichayito, away from the shore and quite isolated in the vastness of the desert. We are interested not only in the typical ocean view, but in the beautiful view of the dunes and the Peruvian desert.Save this picture!© Juan SolanoWe use the idea of ​​assembling different pieces that can accommodate many uses and users. This assembly rethinks the relationship between the volumes, between exterior and interior spaces. Its isolated condition ignores fronts and sides, it is to be explored from all sides and to perceive the environment in multiple ways. Save this picture!IsometricAlthough it is located on a trapezoidal site, the assembly is oblivious to the perimeter, creating and implementing its own order on the ground. Each volume has a specific function and specific spatial conditions. Thus, the living room, master bedroom, secondary bedrooms and service volume are set apart to create tension between them, creating informal spaces to meet and carry out various activities. Thus appear the indeterminate uses between buildings.Save this picture!© Juan SolanoWe intervene the steep slope on the north-south axis with a podium that seeks to dilate limits and contain the space. As in the works of Mies van der Rohe, this podium allows us to transform the land into a clear boundary of the pieces it contains. These appear like members of undifferentiated bodies, and acquire the logic of an archipelago: a group of islands in a sea that separates and joins them at the same time. Save this picture!© Juan SolanoWe choose a sterile materiality for differentiating the architecture from the environment; so as to reveal the presence of an artificial object in nature. We also intend for the architecture to be transparent, allowing us to see through the volumes to perceive the Pacific Ocean from the desert dunes. Save this picture!PlanThe access is made up from the tension between abstract prisms. The main bedroom is a 6m cube, independent, altered by its spatial requirements and views. The interior is austere, pine wood is used in a rustic state. Different views are part of the interior experience, looking to dilate it to new limits. The exterior floor becomes a continuous material, a rug that slips through the podium, framing the little vegetation of the Peruvian desert. Save this picture!© Juan SolanoThe main hall is designed using a horizontal, open and transparent volume. A unique roof of a single level generates the necessary shade to house the various social activities. The subsequent bedroom volumes are taller to take advantage of distant views. The podium appears as a unifying element for the volumes, but differentiating from the environment. The residual spaces, contained by groups of volumes, blur the boundary between self and other, linking the horizon. Save this picture!SketchFinally, the project responds to the pursuit of an architecture conscious of its past and liberated from its limits, that intends to be abstract, transparent, fluid and open.Project gallerySee allShow lessA Seductive Abstraction: Architecture & Photography’s Tacit PactArchitecture NewsNew Video (and Images) Reveal Original Intent Behind Apple Campus 2Architecture News Share Year:  Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/498570/archipielago-house-nomena Clipboard Architects: Nomena Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Juan Solano+ 15 Sharelast_img read more

Two journalists injured and a third detained

first_imgNews Two journalists employed by the Cairo News Company (CNC) were injured while spending the night at Tahrir Square and a third was detained in a separate incident. CNC cameraman Bilal Fahem was hit in the face, stomach, shoulder and back by a total of 11 rubber bullets while his soundman, Karim Atta, received many baton blows. Both were taken to a hospital, from which they were released a few hours later. CNC cameraman Yahia Fahem was attacked outside the company’s headquarters by plain-clothes police officers and was briefly detained. January 25, 2011 – Updated on January 20, 2016 Two journalists injured and a third detained RSF_en center_img Help by sharing this information Organisation last_img read more

Residents hail ‘landmark’ win

first_imgWhatsApp Previous articleBrian crosses over to the big screenNext articleMore Job losses as Heiton Buckley shuts down admin Linkedin Advertisement NewsLocal NewsResidents hail ‘landmark’ winBy admin – January 27, 2011 806 Twittercenter_img Email Court rules against Ballinacurra bus laneIN what is hailed as “a landmark case,” the President of the High Court, Mr Justice Nicholas Kearns, this Wednesday, found in favour of the residents of Balilnacurra against Limerick City Council’s roll-out of bus lanes on Ballinacurra Road/O’Connell Avenue.The decision could have serious implications for the rest of the country.Sign up for the weekly Limerick Post newsletter Sign Up Following protracted debate, the introduction of bus lanes on Ballinacurra Road and part of O’Connell Avenue was approved by vote, although it was considered that this could be overthrown by the city manager.The residents proceeded to seek a declaration that Limerick City Council was acting unlawfully in not using the Public Consultation Part 8 procedure, as provided for in the Planning and Development Regulations.The Limerick Post was notified of the High Court ruling  before going to press on Wednesday and when contacted, the city manager’s office replied:“In the case of the judicial review proceedings brought by Kevin Hoare, Kevin Donnelly and Barry Donnelly against Limerick City Council, heard before Mr. Justice Nicholas Kearns on  December 14, Mr Justice Kearns  upheld the appellants case.  The Judge has adjourned the matter to February 2, to hear submissions before finalising the order of the Court.“Limerick City Council has no comment pending review of the judgment and consideration of the final order of the Court”.However, Cllr Pat Kennedy, who had been to the forefront in bringing the objections of the residents to City Hall, said he is very pleased with the outcome.“I have been against the roll out of bus corridors in this area for a number of justifiable reasons.  I believe the High Court found for the residents under every heading”.At this week’s meeting of the city council, a notice of motion submitted by Cllr Kennedy, called on City Hall to remove from its City Development Plan, any proposal to provide bus corridors on Ballinacurra Road/O’Connell Avenue. The motion cited six reasons for rejecting the bus corridors from the area, and was signed by all nine of the Fine Gael councillors, including Mayor Maria Byrne.Commenting on the High Court judgment, Cllr Michael Hourigan said the outcome will have “huge implications for Limerick city and the rest of the country.“Up to now the city and county managers could overrule the councillors on issues such as this, but with this High Court ruling, a precedent has been set  – this is a landmark case”. Print Facebooklast_img read more